Kontakt O nas Galeria
W Mielcu, na skraju lasu stoi Karczma, która kusi gościnnością…
Karczma, która wyróżnia się tradycyjną polską serdecznością, restauracja gdzie sztuka i szczegóły mają pierwszorzędne znaczenie. Sztuka to zarówno pyszne potrawy, które z pasją i wyczuciem smaku tworzy szef kuchni Grzegorz Bednarczyk ze swoją załogą jak i wszechobecne bieszczadzkie anioły, ceramika oraz rzeźbione przez górali meble. Zapraszamy do czterech tematycznie urządzonych sal: restauracyjnej „Pod Aniołami”, „Sielskiej”, “Sarmackiej” oraz “Kresowej” z anteresolą i tarasami. Sale można wybierać w zależności od wydarzenia, które chcecie Państwo u nas celebrować. Latem zapraszamy do altanki przy lesie, na tarasy oraz do naszego bajkowego ogrodu, w którym drewniana architektura, oczka wodne z kaskadą, mostki i mnóstwo roślin wraz z lasem w tle tworzą niezwykle urokliwy krajobraz.
Darmowy bezprzewodowy internet
Gotują dla Ciebie...
GRZEGORZ BEDNARCZYK
Szef kuchni

Prawdziwy pasjonat gotowania i mistrz dobrego smaku. Misją Grzegorza jest sprawić aby każdy gość wyszedł nie tylko zadowolony ale również w pełni usatysfakcjonowany. Jak każdy pasjonat kuchni najbardziej lubi wyzwania, a tych w naszej restauracji nie brakuje.

Tworzenie nowych smaków, przygotowywanie potraw według tradycyjnych przepisów w połączeniu z najnowszymi trendami to dla niego pasjonujące wyzwanie. Rozwinął skrzydła m.in. pod okiem Kurta Scheller'a, szkolił się również u Michela Laberra. Odbył niezliczoną ilość kursów, posiada kierunkowe wykształcenie. I jak sam mówi najważniejsza jest pasja do gotowania i wyczucie smaku.
Gotują dla Ciebie...
DARIUSZ ZIOMEK
Zastępca szefa kuchni

Specjalista od steków, dziczyzny i ryb. Swoje umiejętności szlifował pracując przez lata w restauracjach w Niemczech i Irlandii. Darek z zapałem uzupełnia swoją wiedzę, ukończył już m in. szkolenia z zakresu „Nowoczesnych Technik Kulinarnych w kuchni Polskiej – 10 odsłon Polskiej Kuchni regionalnej”, „klasycznej kuchni ukraińskiej”, kurs „carvingu”, kurs „Mistrz kuchni”.

Zdobyta przez Darka wiedza swoje odzwierciedlenie znajduje na talerzu, kusząc podniebienia Gości.
Gotują dla Ciebie...
JAN KUSIAK
Zastępca szefa kuchni

Zwolennik porządku i systematyczności, charakteryzuje go dbałość o detale i precyzja. W gotowanie wkłada wiele serca i zaangażowania. Prawdziwy wirtuoz kuchni tradycyjnej, posiadający wieloletnie, jakże cenne doświadczenie.
Gotują dla Ciebie...
Pozostała załoga szefa kuchni to bardzo zgrany i wzajemnie się uzupełniający zespół kucharzy i pomocy kuchennych.
Dbają o gości...
Obsługą Gości zajmuje się zespół kelnerów – Basia, Gosia, Monika, Kamil i Maciek - cała załoga sali ukończyła kursy kelnerskie organizowane przez Krakowską Szkołę Restauratorów oraz kurs sommelierski organizowany przez Centrum Wina.