Nasze BESTSELLERY

Appetizers
Dania główne
Soups
Desserts
  • Smoked trout tartare
    trout from our smokery, chopped with dill and crispy celery, served with quail egg yolk
    38,00
  • Lamb dumplings
    served with creamy chanterelle sauce
    29,00
  • Karczma’s grilled sheep cheese
    z prażonym boczkiem, orzechami laskowymi, sosem żurawinowym i opiekanym tostem
    22,00
  • The Hangman
    wiszący szaszłyk z piersi kurczaka z boczkiem, cukinią, pieczarkami i czerwoną papryką serwowany z talarkami z ziemniaków, sosem BBQ i sosem tatarskim
    48,00
  • Polish roasted duck
    with potato dumplings and beetroots
    64,00
  • Boar neck
    with root vegetables and mushrooms served with potato pancakes
    64,00
  • Zander fried in clarified butter
    with zucchini pancakes and caramelized baby carrot
    68,00
  • Wild mushroom soup with noodles
    duża porcja/porcja
    19 zł / 24 zł
  • Creamy crawfish soup
    with crawfish tails and toasted bread with mature cheese
    36 zł
  • “Żur” sour rye soup
    with hard-boiled egg and fried smoked sausage served in a bread bowl
    26 zł

Every Sunday
. Aromatic broth made with three kinds of meat, served with noodles
22 zł/large portion
18 zł/portion

  • Apple pie a la Mode
    with vanilla ice cream and whipped cream
    22,00
  • Hot chocolate fondant
    with a scoop of ice cream and a cream meringue
    28,00
  • Meringue with whipped cream
    and seasonal fruit
    24,00
Wesele marzeń!

WESELE, KTÓREGO NIE ZAPOMNISZ!

Zapraszamy na niezapomniane wesele w naszej urokliwej karczmie! Tradycyjne smaki, klimatyczne wnętrza i profesjonalna obsługa sprawią, że ten dzień będzie wyjątkowy. Rezerwuj już dziś i celebruj miłość w niepowtarzalnym stylu!
Kuchnia
Szef Kuchni

GRZEGORZ BEDNARCZYK

Prawdziwy pasjonat gotowania i mistrz dobrego smaku. Misją Grzegorza jest sprawić aby każdy gość wyszedł nie tylko zadowolony ale również w pełni usatysfakcjonowany. Jak każdy pasjonat kuchni najbardziej lubi wyzwania, a tych w naszej restauracji nie brakuje.

Tworzenie nowych smaków, przygotowywanie potraw według tradycyjnych przepisów w połączeniu z najnowszymi trendami to dla niego pasjonujące wyzwanie. Rozwinął skrzydła m.in. pod okiem Kurta Scheller’a, szkolił się również u Michela Laberra. Odbył niezliczoną ilość kursów, posiada kierunkowe wykształcenie. I jak sam mówi najważniejsza jest pasja do gotowania i wyczucie smaku.

OPINIE KLIENTÓW

AKTUALNOŚCI